Posts

Showing posts from March, 2010

Funny Pictures From Google...

Image
Hahahahaha.....no comment Peringatan Kepada Yang Suka Buang Sampah di sebarangan Tempat.... Mungkin Power Rangers Biru ni penat sangat kot.... Hahahahaha..... Apekehalnyer plak nih.... Huarghhhhh....makan budak makan budak....   Kalau dia advertisekan kat facebook mesti banyak comment....haha Prof University manelah nih.....haha Wallamak stylo la monyet ni....monyet pun taw stail Awat tak letak dalam rumah jek....haha

Futsal @ Money Tree.....

Tengahari tadi ak dapat call dari Dr Zu, Timbalan Dekan Hal Ehwal Pelajar, dia mintak untuk menjaga registration Program Money Tree ahad ni. Masalahnyer, aku x gi Ahad ni sebab ade futsal...hehe. Sebab supposely Money Tree ni dibuat Sabtu, so nak tak nak petang ni kene naek ke pejabat untuk chek nama peserta yang boleh jaga pendaftaran. My 2nd Man pun x gi so camner..... so kene mintak tolong kat 1st Lady 2nd Man....haha. Money Tree ni suatu program yang berkonsepkan marketing of idea for doing business for investors to invest on it or a concept where with idea all can be done. Banyak bende yang boleh dibelajar dari program ni dari presentation skill sampailah....sampai...sampai bila nanti, kita kan bertemu lagiiiii...hehe (lagu).  Sebenarnya ada dua orang member team aku yang sepatutnya join Program tapi x join sebab futsal....hehe tengkiu ar korang. Tengoklah mungkin kalau ada masa aku akan lari sekejap ke Fakulti untuk pantau registration....kecewa jek Dr Zu bila dia dengar aku ad

A Time For Us.....

A time for us.... Someday there'll be... When chains are torn... by courage born of a love that's free A time when dreams So long denied can flourish... As we unveil the love we now must hide A time for us at last to see A life worthwhile for u and me.... And with our love  Through tears and thorns.... We will endure  As we pass surely through every storm A time for us.... Someday there'll be a new world... A world of shining hope for you and me.... A time for us at last to see A life worthwhile for u and me.... And with our love  Through tears and thorns.... We will endure  As we pass surely through every storm A time for us.... Someday there'll be a new world... A world of shining hope for you and me....

Happy 20th Birthday. Birthday Gurl.....

Image
Happy Birthday Birthday Gurl..... Berapa tingkat kek birthday tadi.... Those are the sms between my sister and me called baby, at the midnight of 28 March 2010, just in a few minutes more my big sister will grow bigger, 20th years old....haha. Sorry coz not back home at the moment coz I have a few tests. Thank for being a good sister....hehe yer le. Apa-apa mesti aku kene lecture dengan dia tapi pas tu aku lecture dia balik so masing-masing jadik lecturer untuk masing2...haha.  Hope this year more successful than before and your examination result this semester on Science Foundation Program of UiTM allow you to take Dentistry. Pernah gak melawak ngan baby ngan Iqa, "baguih gak ek...abang akauntan, kamu dokter gigi, so Iqa jadik lawyer pun kire ok gak takpun ustazah....hehe".  Nilah kedua-dua adik aku yang menjadi tempat pembulian aku....hehe, almaklumlah yang sulung kene jadi pembuli dan yang kedua dan bongsu kene menjadi yang dibuli so then calllah  nombor talian di Tele

You Bright Of My Life, Love Story and Yesterday

These are the songs that I like to hear and never tired of it.....together with my favaourite song, My Way. If you noticed, my favourites songs are classic songs..haha old school tol la Acap ni but that is not important, what more important is meaning of the song for me...... 1. You Bright Of My Life (Westlife)   "You Light Up My Life" So many nights, I'd sit by my window, Waiting for someone to sing me her song. So many dreams, I kept deep inside me, Alone in the dark, but now you've come along. And you light up my life, You give me hope, to carry on. You light up my days And fill my nights with song. Rollin' at sea, adrift on the waters Could it be finally, I'm turning for home Finally a chance to say, "Hey, I Love You" Never again to be all alone. And you light up my life, You give me hope, to carry on. You light up my days And fill my nights with song. You, you light up my life You give me hope to carry on You light

Way To Glo......ria macapagal arroyo...

Baru tadi lepas abeh Kuliah CRG, pasukan kami buat perjumpaan untuk tentukan strategi pasukan, sapa main mana, team’s colour, training and about friendly match….. About strategi….hehe rahsia le mane leh gtaw. In term of posisi masing-masing pulak, aku bakal menggalas tugas selaku benteng terakhir pasukan, uish nampaknya banyak le gol bakal bolos ni tapi takpe Acap takpe, kita men enjoy enjoy jek.During training seemed that I quite confident and really hope that performance during the game will be the same or better. About team’s colour, colour pasukan Red Devil ngan The Reds menjadi pilihan kami….hehe. Sepadan ler dengan warna raket skuash aku….hehe xde kaitan. Maybe I need to find a new shirt coz my red shirts that I have do not suitable for playing futsal. While about training and friendly match, we are planning to do training on Tuesday, Thursday and the final one in Saturday. On Thursday night, we plan to have a friendly match with a team outs

Why Do I Make A Comeback.....

Kadang-kadang ada yang tanya kenapa kali ni aku nak join futsal kali ni plak, and there are 5 reasons why I want to make a comeback: 1.Fill My Empty Times After turun MPP ni, masa terluang terasa banyak. Yelah time MPP "there are no weekend we called weekend", macam-macam program ada dan kene hadir. And at the time, programs looking for us, but now we are the one who need to look for programs.... 2.To be close to my team This semester, I hold post as a class rep so I want to see a bond between my classmate, people always said a good leader is one who able to make teamwork so this is the opportunity to make it. 3.To be a person who can do everything.  I have been a Class Rep, JPK, SMF & MPP so now the time I look for other jobs such as to be a singer and athlete.And it is really good if I can be a Imam @ Bilal and I'm looking forward to it.  4.One of the factor during my matrix time success is by play football. Yes, I admit that one of the factor of success during

Akibat Tidak Membaca Emel....

Image
Aku baru bukak emel aku pada petang ini dan ini emel yang aku terima bukan untuk berbangga tapi untuk menyeru kepada semua orang lain agar rajin-rajin bukak emel  dan tidak buat cam aku dan yang kat bawah ni aku menang sebab aku sorang jek yang masuk pertandingan ni kot, Aku bukak emel ni pada 27 Mac padahal event ni 26 Mac....huhu. Assalamualaikum w.b.t Keputusan Pertandingan Menulis Esei "Bersama Lakukan Perubahan, Perangi Rasuah" Sukacita dimaklumkan saudara telah dipilih antara pemenang Pertandingan Esei yang dianjurkan oleh Pihak PTAR dan SPRM. Sehubungan dengan itu,saudara dijemput hadir ke Majlis Penyampaian Hadiah seperti ketetapan berikut:         Tarikh        : 26 Mac 2010 (Jumaat)         Masa        : 3.00 petang         Tempat : Aras 2, PTAR 1 Sekian, Terima Kasih Apa-pun terima kasih kepada Pihak Perpustakaan Tun Abdul Razak kerana bagi aku peluang untuk menyertai pertandingan menulis esei pada kali ini dan semoga SPRM dengan bantuan Keme

Confident......Perfection....Networking

-C O N F I D E N T-  Pagi tadi aku bangun lambat sket dalam kol 7.30 pagi, terkejar-kejar gak ar....huhu. Dalam kol 8.30 camtu, Abang Zul amek aku kat Seksyen 2 untuk ke Seksyen 25 untuk sambung training. Bukan x nak g sendiri tapi alang-alang kemudahan dah disediakan so gunakan le betul x? Sampai jek kat sana, ak lepak dulu sambil tunggu giliran, boleh plak terserempak ngan Sobre, a Sabahan from Beufort. Cayalah bro, aku ingat aku sorang jek yang kamikaze, wat training hari ni padahal 2 test esok....hahahah. (X tak tau la gelakkan sape tu, gelak je la ek, x kene bayo pun).  Sambil tunggu giliran tu, aku tersenyum sinis gak aku bile aku tengok budak-budak yang ambik training motor, aku tergelak bila teringat time aku dulu...haha.  So when the time comes, aku pun training cam biaselah dengan Abang Ronnie, cikgu memandu aku yang cerewet dan kuat membebel (Baca: Aku suke dengar dia membebel sbb sape lagi nak membebel kalau bukan dia...hehe, but perlu diingat dia membebel sebab kat lua

Training Kereta, Test CRG, FAR, Mesyuarat Dinner & Interview.....

Image
Esok awal-awal pagi dalam kol 8, ak akan menyambung balik training kereta yang mana dah hampir 2 bulan aku tinggalkan disebabkan beberapa masalah yang tidak dapat dielakkan. Ikotkan perancangan, hujung tahun lepas dah dapat lesen...huhu. Kita merancang, Allah menentukan.... Andai kata training kereta esok berjalan lancar, Isnin ni akan ada QTI test with JPJ hopefully the test will be conducted at the evening coz I have an interview in the morning (BEL499). Dengan Fail portfolio tak siap lagi....huhu entah le.  Ahad ni plak, ada dua test....12.00 hingga 1.30 petang paper CRG while 2.00 to 4.00 Far pulak..dekat giler kan waktu dia...huhu. Pas abeh je paper, ade mesyuarat pembentukan sekretariat dinner. And kalau sempat petang tu akan training untuk competition 4 aribulan ni....menang bukan target kami tapi sekadar enjoy yourself menjadi pegangan...hehe. Okeh ler, nak sambung wat CRG...... So to all my readers that will take both papers I want to say Good Luck and May God bless us.

My MPP @ JPP Siblings During Matrix....

Image

Iktiraf (Raihan)

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar Ila hilis tu lilfirdausi ahla Wala aqwa alnnaril jahim Fahabblitau batau wafir zunubi Fainnakarob firul zanbi azim Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai Dengan rahmat Mu ampunkan daku Oh Tuhan ku Wahai Tuhan selamatkan kami ini Dari segala kejahatan dan kecelakaan Kami takut kami harap kepada Mu Suburkanlah cinta kami kepada Mu Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu

"Something Go Up Will Go Down"

Image
These past few days, I .feel that I got a new inspiration and alhamdulillah, today once again I come early to the class. And once again that is not what I want to say but the important thing I is what I want to share what I have learned from the MAF Class today  from Madam Norli Ali, who tought us about Asian Economic Crisis. But I really like it very much when one of the thing that she said is "Something Go Up Will Go Down" whatever go up will go down..... Yes, I really accept the fact of it, yes our life sometimes at the top and another time at the bottom same as what wheel is as we noticed. Until next post...... With Regards...

A Comeback After Three Years....

I just back from Futsal training, need more training coz I will play as Goalkeeper for the team....ResQ Team...haha name cam paramedik jek. Right now I reading a few website about goalkeeper manual. Baru first men dah injured jari kiri ni so camne....huhu. Website below are the websites for a beginner goalkeeper or a goalkeeper that make a comeback like me.....hua hua. (Click At The Links) JB Goalkeeping Goalkeeping Advice BBC Sport Academy

Futsal & Rumah Sewa....

Semalam dalam kol 10malam, ak, ngan bakal bebudak rumah aku carik rumah di luar untuk next semester dan part 8 nanti. Bukan kami x sayangkan jati cuma kadang-kadang apa yang kita sayang tidak semestinya milik kita dan selamanya milik kita. Aku dah tinggal kat bilik kesayangan aku ni 4512 selama hampir 1 tahun 6 bulan, so sayang sangat kat bilik ni. Bilik nilah yang menyaksikan pelbagai perasaan dan jugak kerenah aku. Bilik ni jugaklah yang terpaksa mendengar aku menyanyi pada setiap masa....hua hua hua. (other than my roomate....haha) Tempat yang menjadi tumpuan adalah di Seksyen 8 dan g tengok rumah dia, tapi pilihan yang ada sume tinggi-tinggi cam "Penthouse"....chewah...haha. Bukan kami xnak exercise dok kat "Penthouse" ni tapi tapiiii....tapiii....(ape ek nak carik alasan....hehe). Pilihan kedua kami di Seksyen 7 tapi yang menjadi kebimbangan adalah tentang level of safety dan ketinggian Penthouse dia yang berada di tingkat 6 yang mana macam tinggi jek. Risau

My MPP Siblings

Image
My siblings who I will never forget until the end.... Corporate Video Of MPP UiTM Malaysia 0910

Forgot, Error and Cost...

Image
Today when I went to the BEL499 Class, I come early and maybe the earliest history of mine in UiTM but that is not what I want to said, it is about what I forgot when I come to the class today. Yesterday, I pomised with Adnan to borrow him my blazer and give it at around 8am then when I realized it, I need to go back to Jati (My Sweet 2nd Home). Then for me, it is an error, then when it is an error it also a cost to me....opssss..silap costsss.... When we talk about costs do not mean solely in materials but also in term of time and energy. I have wasted time, energy, and also money for the petrol. A lesson I got is that I must list down all the things before do something then the wasted costs will be reduced then eliminate.  Let say the price of time I wasted equal to RM10, then energy I used cost me RM3 then the petrol I used equal to RM2 then the grand total costs was RM15...wah a small "forgot", make it an error then make me to bind a cost of about RM15. Kalau 10 time

Pemikiran Menentukan Siapa Kita....

Image
Pemikiran dan kotak minda merupakan suata senjata motivasi yang amat penting untuk setiap insan di muka bumi.Pemikiranlah yang akan membentuk siapa anda??? Positif atau negatif itu terpulang kepada pemilik minda tersebut, andai kata positif, maka positiflah yang anda akan jadi dan sebalikny a Seseorang yang berfikiran sebagai seorang juara akan bertindak seperti seorang juara... Seseorang yang berfikiran sebagai seorang usahawan berjaya akan bertindak sepertinya... Seseorang yang berfikiran sebagai seorang pelajar cemerlang akan bertindak sebagai seorang pelajar cemerlang.... Siapa pun anda ingin jadi ia terpulang kepada tuan punya badan dan tuan punya minda tersebut. Tepuk dada tanyalah iman dan tanyalah minda anda, anda ingin menjadi orang A atau B, orang berjaya atau tidak, orang biasa atau orang yang 'extraordinary', orang yang sekadar melukut di tepi gantang ataupun memberi gandum kepada orang lain. Apapun ia bergantung kepada anda, kerana di dalam hidup anda, an

APACS Dinner....

Image
Yesterday, I have been to Putrajaya International Convention Centre (PICC) in Putrajaya of coz. (haha) for APACS Annual Dinner 2010. I went there with Alia, Fana, Hajar, Khalisah, and Fifi, Faculty's New MPP@SRC. Putrajaya International Convention Centre Unfortunately, we arrived there at 9.00pm which supposedly arrive at 8.00pm. At the time, the VVIP in that night have finished his speech. We went to the registration table and said sorry to the committees 4 our late arrival. Actually we arrived there late because SMF have its KPO or Kursus Pengurusan Organisasi which ended at 6.30pm. Apacs Annual Dinner 2010 with its theme Starstruck, Breaking Boundaries, Soaring Heights In unfortunate events, there is a fortunate event when we went to the Ball Room, at that time the dinner just served and just waited for us to take a bite of it.....hahahaha. I said to Khalisah, "....pengajaran kita hari ni, kalau event camni yang tulis datang kol 8, kita datang kol 9 so dapat terus maka

Second Performance.....

Image
  The picture above is the picture taken during my song of My Way during Malam Watikah SAF Kepimpinan Fakulti Perakaunan UiTM Malaysia. Actually it is the second performance for faculty which the first one I did it during Hari Kecemerlangan Fakulti sem lepas. Time tu aku nek pentas ngan Krol, seram sejuk gak kaki tapi sampai kan aku duduk kat ceruk pentas. But this time, x rasa apa2 plak.....(Baca Bukan Riak Tapi Maybe Enhancement Of Confidence). Kalau lagu tu diputarkan dua kali pun aku bleh nyanyi....hehe insyallah.      Kumpulan Nasyid SafWa   Aiman And Erin during rehersal at Dewan Kuliah B, Menara S&T   Before The Program.... Menyingkap lagu My Way yang pernah dinyanyikan oleh Frank Sinatra, Elvis ngan Robbie William ni sebenarnya lagu ni memang ada kaitan dengan aku, I am the type of person who always want to do things in different ways and in my way so the title of My Way really suit with it.   Gimik Perasmian ngan James Bond...idea Fana nih...   Meja VIP....MPP ngan Ma

Tag Yang Betul Betul Tag

Image
Ni la tag yang ak wat untk sume barang-barang dalam pencil box..... Nilah pen yang aku dah tag.....hehe

I Need A Turning Point....

Image
I don't know what happened to me this semester, everything seem terrible. I try to do my best on almost everything but the result really make me disappointed and regret. Seems that there are no more passion in everything that I like or love to do before. Maybe this is the time I need to go back to the root for us as human being who sometimes forgot about our creator when we are too passionate with our life.  Ya Allah, as a human being I am nothing, without luxuries that you gave me I'm only a needy who always need World in my side and never think about hereafter. Although it is the destination for us, for me sometimes I forgot about prayer, I forgot about Al-quran, I forgot about Hadith and As Sunnah, and I also forgot to say thanks to Allah, our creator. Thank you Allah coz you still looks for me when I am in the road where there are no turning back but there are a stop centre where a human being can look over himself, to think about sins, sins to the Creator, to peoples an

Run Over.....

Entahlah... I dun't know what to say about it, coz I feel that right now something run over me. I dun't know what it is? Or maybe it just my imagination that something run over me. But, I 90% sure there is sumthing but I dont know who or what it is? But only one thing that I afraid off, I afraid if what I feel just my imagination in the time when I expressed it.  I don't want to express any words at the time where there is no certainty.  I don't want to repeat miserable history, I don't want to hurt anyone especially, I also don't want to say something that may make others to say I'm  a needy,       Coz I have faced it twice already... God please make the way come out ready... Ready for the one who know that my life is a journey...  A journey that need someone to be along beside ... But for sure now not the time already....

Tambahan pada suatu lagi High Profile Case Forever....

Image
Tak dapat disangkal lagi Kes Pembunuhan JFK atau John F Kennedy merupakan suatu kes yang berprofil dan tidak dapat diselesaikan misterinya sehingga hari ini. If you interested to know about it, feel free to explore this case in the High Profile Case Menu, and reveal information about the JFK Murder.

Selangkah Ke UiTM Dan MegaSales Kat Stadium Shah Alam...

Image
Lepas penat bekerja untuk program Dinner semalam, aku ngan Zaimi, member bilik aku ke Dewan Raja Muda Musa untuk saja round-round atau bahasa politiknya kita panggil sebagai turun padang untuk melawat tapak Ekspo Selangkah Ke UiTM dan jugak sebagai lawatan mantan MPP ke booth-booth sekitar. Tapi sebelum tu kami lepak kat Seksyen 6 dulu untuk makan tengahari.Sebenarnya tujuan kami nak dapatkan beg-beg free yang lawa dan cantik jek...hehe Selamat Datang Ke Ekspo Selangkah Ke UiTM 2010  Di Hadapan Pintu Masuk    Papan Alir Pendaftaran Kaunter BPP Booth PTPTN , antara booth yang paling banyak duit...haha   Kaunter tumpuan dimana buku uitm yang lawa lagi cantik menjadi rebutan....jumpa Akmal mantan MPP kat sini sebab dia tengah praktikal dengan bahagian Komunikasi Korporat UiTM  Undang-undang dan lawyer tidak dapat dipisahkan....yer ke? Orang yang menjadi VVIP di Dinner malam semalam sedang menerangkan kos yang ada di fakulti...cayalah Prof Dr Ibrahim Kamal Abdul Rahman, moga fakulti

I decide for just a song instead of two....

Lepas fikir panjang....kot, aku pun decide untuk nyanyi satu lagu jek malam esok iaitu my way. Sebab tah bleh cam x sehat plak ni, suara plak2 garau2 jek ni, biasenyer suara macam Robbie William tapi dua tiga hari ni cam Doremon jek suara. So 1 lagu pun jadik ar, sebab esok pun aku akan jadi flow manager,so to make the flow run smooth I decided to give up one song and give the songs to my members.  Malam ni ada rehersal....hahahahahah abeh la yang datang sok menangis ar biler aku nyanyi sebab merosakkan lagu...ha..ha...ha. Esok pagi ada rehersal gak and nak decorate dewan kat KGSAAS tu dan kalau ada masa nak perform ar, kalau bleh ar.  It ends until now, to all my readers have a nice day and "bonjour".

Lepas jadik Atlet Jadik Artis pulak...

Sabtu lepas jadik Atlet Skuash untuk MICPA Acc Week and sabtu ni  plak time majlis watikah perlantikan, aku time tu akan incaj as Biro Program and akan perform dua lagu pada malam tu, first song my way (Robbie William and Frank Sinatra) dan lagu kedua dari Hijjaz (Rasullullah) yang mana lagu kedua ni dengan kumpulan nasyid aku, Krol, Sayuti, Alip ngan Shaari.  Lagu My Way sebenarnya one of my favorite song dan the first time aku kenal lagu bila bapak aku yang bukak lagu ni. Best gak lirik dia, tah la aku lebih minat lagu country berbanding lagu sekarang yang berkonsepkan rock dan hip hop. Lagu Hanna Montana cam Butterfly Fly Away pun minat ar gak.  In term of praktis aku risau dengan lagu Rasulullah sebab x banyak berlatih dan maybe esok baru nak berlatih....huhu. Budak-budak group aku pun x bagi confirmation lagi. Last-last kang aku jugak yang solo atas pentas tu...huhu.  Whatever it is I hope can do the best during the event in term of program and in term of performance.  Below are

Top Five Website To Download Free Games Roms

Image
Websites listed below are the top five websites for you to download games roms including for SNES, PSX, Gameboy and many more.(Click at the name to explore into the website) 1. Rom Hustler 2. Free Roms 3. 3Roms  4. Emulanium 5. Romulation